søndag 19. juli 2009

Kjærlighet

Det kan ikke alltid være glade tanker. Noen ganger er det lov til å være litt vemodig og kanksje realistisk. Jeg har vært så freidig og lånt noen tekstlinjer av Liza Marklund, jeg har ofte tenkt lignende tanker, men har aldri helt klart å sette ord på det, les det, nyt det og kommenter det om dere føler for det.

"Kjærligheten er så banal. Den fyller en med den samme kjemiske rus som en etterlengtet suksess eller en svimlende fartsopplevelse. Bevisstheten blir blind for alt annet enn den egne nytelsen, forvrenger tilværelsen og skaper en irrasjonell tilstand av mulighet og lykke.

Den vakreste kjærligheten er alltid umulig. Den må dø mens den ennå lever, slik rosens eneste sjanse er å bli kvestet mens den er i full blomst. En tørket eller konservert vekst kan spre glede i mange år. En kjærlighet som bli knust mens lidenskapen er på sitt sterkeste, har evnen til å trollbinde mennesker i århundrer. Myten om kjærligheten er et eventyr, like uvirkelig og urealistisk som en vedvarende orgasme.

Kjærlighet må ikke forveksles med oppriktig hengivenhet. Det er noe helt annet. Kjærlighet "modnes" ikke, den bare visner, og blir i beste fall erstattet av varme og toleranse, i de fleste tilfeller av uutalte krav og bitterhet."

- Liza Marklund-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar